Biztonságos gyakorlatok egy sérvített lemezhez

Biztonságos gyakorlatok egy sérvített lemezhez

Gyengéd gyakorlatok, szakaszok és tevékenységek mind segíthetnek enyhíteni a sérvített lemez fájdalmát. A gyakorlatok szintén erősíthetik és javíthatják a gerinc, a nyak és a hát rugalmasságát.

Herniated lemez, vagy egy csúszott vagy repedezett lemez akkor fordul elő, amikor a lemez közepén lévő lágy zselés egy része elcsúszik a kemény külső mellett. Nagyon fájdalmas lehet és okozhat:

  • Hátfájás
  • nyaki fájdalom
  • Lövés a karfájdalomra
  • Bizottság, zsibbadás , vagy a láb vagy a láb gyengesége
  • bizsergés, zsibbadás vagy gyengeség az egyik karban

Herniated lemezes emberek általában nem kell műtét. Az orvosok gyakran a fizioterápiát javasolják a sérvített lemez tüneteinek kezelésére.

A gerinc bármely lemeze sérülni lehet, beleértve a nyakot is, de ez leggyakrabban a hát alsó részén fordul elő. Különböző gyakorlatok segíthetnek attól függően, hogy hol van a sérvített lemez.

Ez a cikk megvizsgálja azokat a gyakorlatokat, amelyek enyhíthetik a fájdalmat, a sebesség -visszanyerést és segítik megakadályozni a sérvített lemez visszatérését.

A nyaki fájdalom gyakorlatai

A nyaki fájdalom egy csúszott lemez után gyakori. A nyaki idegekre gyakorolt nyomás fájdalmat okozhat a nyaki és a vállizmokban. Ez azt is okozhatja, hogy fájdalmat fognak lezárni a karon.

A következő gyakorlat megkönnyítheti a nyaki fájdalmat, amelyet a felső gerinc vagy a nyakban csúsztatott lemez okoz:

1. A nyaki szakaszok

A fájdalom és nyomás enyhítése érdekében A nyak közelében lévő sérvített lemezről az emberek kipróbálhatják a következő gyakorlatot:

  1. Ülj egyenesen egy székbe, és mozgatják az állát a mellkas felé, majd vissza a fejtámla felé, kinyújtva a nyakát.
  2. Mozgassa a bal fülét a bal váll felé, majd a jobb fül a jobb váll felé.
  3. Ismételje meg ezt a mintát többször.

Hamstring gyakorlatok

Azok számára, akiknek az alsó gerincében csúsztatott lemez van, a hátrányos izmok erősítése elősegítheti a mag és a hátuk jobb támogatását. Próbálja ki a következő hátrányos szakaszokat:

2. Ülő szék nyújtási szakasz

Egy szelíd, ülő szakaszhoz a Hamstring mentén:

  1. Üljön egy székben Az egyik láb a padlón, a másik pedig egyenesen kinyújtotta a sarkot a padlón.
  2. Egyenesítse ki a hátulját, és hajoljon előre a meghosszabbított láb fölé, amíg a comb felső részén van egy szakasz.
  3. Tartsa ezt a pozíciót 15–30 másodpercig.
  4. Kapcsolja be a lábakat és ostevit ára Egyéb ismételje meg többször.

3. Törölköző Hamstring Stretch

A mélyebb hátrányos szakaszhoz próbálja ki a következőket:

  1. Lakás egy jógaszőnyegen Az egyik láb a levegőbe emelkedett.
  2. Tekerje be egy törülközőt a láb lábának a levegőbe.
  3. Tartsa a törülközőt, húzza a lábát a test felé.
  4. Tartsa 15–30 másodpercig.
  5. Kapcsolja be a lábakat és ismételje meg többször.

Törvények az alsó hátfájáshoz

A következő gyakorlatok segíthetnek enyhíteni az alsó részben lévő fájdalmat azáltal, hogy az izmokat a hátsó részén építik. Ez további támogatást nyújt és segít megelőzni a jövőbeni sérüléseket.

4. Vissza hajlítás nyújtás

A hátsó hajlítási gyakorlatok nyújtják a gerinc és a hátsó izmokat. Beszéljen orvosával, mielőtt ezeket a gyakorlatokat hátsó sérülés után hajtja végre. A hátsó hajlítási szakasz elvégzéséhez:

  1. Feküdjön a hátulon, és tartsa mindkét térdét a mellkas felé.
  2. Ugyanakkor mozgassa előre a fejét, amíg kényelmes szakasz van a középső és az alsó háton.
  3. Ismételje meg ezt többször.

5. A térd és a mellkas nyújtása

A térd és a mellkas nyújtása a test mindkét oldalán az izmokat külön -külön a szelídebb szakaszonként működteti. Próbálja ki a következőket:

  • Hátul feküdjön a térd hajlításával és mindkét sarkával a padlón.
  • Helyezze mindkét kezét az egyik térd mögé, és húzza a mellkas felé.
  • Kapcsolja be a lábakat és ismételje meg többször.

6. A piriformis izom nyújtása

A piriformis izom egy kis izom, amely a fenék mélyén található. Az izom kinyújtása:

  • Feküdjön a hátán, a térd hajlított és mindkét sarok a padlón.
  • keresztezi az egyik lábát a másik fölé, a bokát a hajlított térdre pihentetve.
  • Óvatosan húzza a keresztezett térdet a mellkas felé, amíg a fenékben van egy szakasz.
  • Ismételje meg mindkét oldalon.

Hogyan segíthetnek a gyakorlatok?

A gyakorlatok és a fizioterápia gyakran a sérvített lemezből való gyógyulás fontos részei. Az orvos általában néhány napos pihenést javasol egy sérvített lemez megtapasztalása után.

Gyengéd tevékenységek és gyakorlatok erősítik az izmokat, amelyek támogatják a gerincet és csökkentik a gerincoszlop nyomását. Emellett elősegítik a gerinc rugalmasságát is, és csökkenthetik a sérvített lemez visszatérő kockázatának csökkentését.

Az orvos azt javasolhatja, hogy kezdje el kicsi, és lassan építse fel az aktivitás szintjét. Megvitatják azokat a konkrét gyakorlatokat, amelyeket egy személynek a helyreállítási időszak alatt és nem szabad elvégeznie.

Olyan szelíd tevékenységek, amelyek segíthetnek a sérvített lemezen:

Az összes gyakorlatot lassan és ellenőrzött módon hajtsa végre, különösen hajlítás vagy emelés esetén. A gyakorlatoknak nem szabad ártaniuk. Ha valaki fájdalmat érez, akkor abba kell hagynia a gyakorlatokat, és beszélnie kell az orvosukkal.

Az alábbiakban megvitatjuk azokat a gyakorlatokat, amelyek elősegíthetik a nyaki és a hátán lévő sérvített lemezfájdalmat.

Gyakorlatok a

elkerülésére. Az ember nehéz emelés, hirtelen hátra nyomás vagy ismétlődő fárasztó tevékenységek révén kaphat egy sérvített lemezt. A sérvített lemezes embereknek kerülniük kell a fárasztó tevékenységeket a gyógyulás során.

Az embereknek kerülniük kell minden olyan gyakorlatot, amely fájdalmat vagy érzést okoz, mintha a fájdalmat még rosszabbá teszik. Kerülje el a Hamstring gyakorlatokat, amikor isiát tapasztal.

Az emberek el akarják kerülni a nagy hatású tevékenységeket, például a kocogást vagy a harcművészetet. Ezek becsaphatják a gerincét.

A kicsi elindítása és az intenzívebb testmozgás felépítése a legbiztonságosabb módja a tünetek csökkentésének. Ennek ellenére a kezdeti gyakorlatok és a korai szakaszok szintén hozzájárulhatnak az ember eredményének javításához.

Az embernek beszélnie kell egy orvossal a legjobb testmozgásról a sajátos igényeik miatt.

Összegzés

A szelíd gyakorlatok és szakaszok elvégzése elősegítheti a sérült vagy csúszott lemez fájdalmát és nyomását. A hát és a hátrányos izmok megerősítése megkönnyítheti a gerincoszlop nyomását a fájdalom és a visszatérés megelőzése érdekében.

Mindig beszéljen orvossal, mielőtt bármilyen gyakorlatot elvégez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem károsítják a hátát, és nem okoznak további fájdalmat. Az orvos ajánlhatja az egyes személyek számára a legjobb gyakorlatokat, attól függően, hogy mely lemez sérült.

Olvassa el ezt a cikket spanyolul.

  • Hátfájás
  • Csontok/ortopédia
  • Neurológia/idegtudomány

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak rajzolnak csak A szakértői áttekintésű tanulmányokból, a tudományos kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents