Bet diemžēl mums atkal būs jāatlaiž cilvēki.

Bet diemžēl mums atkal būs jāatlaiž cilvēki.

Maijā 18 līdz 39 gadus veco bloku veidoja 36% gan simptomātisku, gan asimptomātisku diagnožu – jūnijā grupā bija 47% gadījumu.

Apgabala veselības aizsardzības amatpersonas kopš pirmdienas ziņoja par papildu 5 027 vīrusa pārbaudēm, kā arī 182 atveseļotiem pacientiem, tādējādi kopējais atveseļoto pacientu skaits ir 9 893.

Coachella Valley: lietas līdz šim

Kopš pirmdienas amatpersonas ziņoja par 130 jauniem gadījumiem un vienu jaunu nāves gadījumu Koačelas ielejas deviņās pilsētās. Šeit ir pilsētas un kopienas sadalījums, un skaitļi iekavās liecina par pieaugumu pēdējās dienas laikā:

  • Katedrāles pilsēta: 989 gadījumi (+23) un 10 nāves gadījumi
  • Koačella: 1493 gadījumi (+19) un 14 nāves gadījumi
  • Desert Hot Springs: 458 gadījumi (+13) un 5 nāves gadījumi
  • Indianvelsa: 25 (+1) gadījumi un 0 nāves gadījumu
  • Indio: 1965 gadījumi (+28) un 44 nāves gadījumi
  • La Quinta: 438 gadījumi (+6) un 12 nāves gadījumi
  • Palmu tuksnesis: 588 gadījumi (+9) un 31 nāves gadījums
  • Palmspringsa: 505 gadījumi (+16) un 18 nāves gadījumi (+1)
  • Rancho Mirage: 141 gadījums (+4) un 12 nāves gadījumi
  • Neinkorporētas kopienas: Bermudu kāpas: 66 gadījumi un 1 nāve; Desert Edge: 21 gadījums (+1) un 2 nāves gadījumi; Desert Palms: 30 gadījumi un 2 nāves gadījumi; Granāts: 91 gadījums (+3) un 0 nāves gadījumu; Meka: 224 gadījumi (+2) un 6 nāves gadījumi; Ziemeļkrasts: 81 gadījums un 1 nāve; Oāze: 168 gadījumi (+3) un 0 nāves gadījumu; Sky Valley: 18 gadījumi un 0 nāves gadījumu; Termiski: 97 gadījumi un 0 nāves gadījumu; Thousand Palms: 96 gadījumi (+1) un 0 nāves gadījumu; Vista Santa Rosa: 54 gadījumi (+1) un 1 nāve

Desert Sun praktikante Laine Henrija piedalījās šajā ziņojumā.

Desert Sun reportiere Nikola Heidena stāsta par veselību Koačellas ielejā. Ar viņu var sazināties pa e-pastu Nicole.Hayden@desertsun.com vai (760) 778-4623. Sekojiet viņai Twitter @Nicole_A_Hayden.

Pagaidām nevienam reģionam nav likts slēgt slēgšanu, taču Ņūsoms sacīja, ka, pamatojoties uz pieaugošajiem hospitalizācijas datiem, lielākajai daļai štata tiks izdoti rīkojumi mazāk nekā nedēļas laikā.

"Jau nākamajā dienā vai divās un jau nākamajā nedēļā mēs sagaidām, ka ICU kapacitāte reģionos sasniegs 15% vai mazāk," sacīja Ņūsoms.

Laika grafiks: Kalifornija paziņo, kuri darbinieki saņems pirmo vakcīnas kārtu

Koronavīrusa vakcīna: Kalifornija decembra vidū saņems vairāk nekā 300 000 devu

Rīkojums par uzturēšanos mājās ietvers trīs nedēļu slēgšanu, kas aizliedz iedzīvotājiem pulcēties. Ja tas tiek ieviests, svarīgiem uzņēmumiem, piemēram, pārtikas veikaliem, jādarbojas ar 20% jaudu; ir jāslēdz bāri, vīna darītavas, saloni un iekštelpu un āra restorānu ēdināšana; dievkalpojumi jānotur ārpusē; un viesnīcas var būt atvērtas tikai kritiskās infrastruktūras atbalstam.

Tomēr Serviss sacīja, ka viņa lielākais izaicinājums gaidāmajā kārtībā ir neziņa, kad tas varētu notikt. "Man ir jāzina, cik daudz pārtikas pasūtīt," viņš teica. Viņš cer, ka darbiniekiem būs pieejama federālā palīdzība – kaut ko Ņūsoms ir turpinājis lobēt federālajā valdībā.

Gubernatora paziņojums nāk pēc nedēļu ilgas straujas jaunu COVID-19 gadījumu skaita pieauguma visā Kalifornijā. Covid-19 izraisīto hospitalizāciju skaits ir palielinājies gandrīz par 90% un līdz Ziemassvētkiem varētu trīskāršoties, šīs nedēļas sākumā paziņoja amatpersonas.

"Tas nav pastāvīgs stāvoklis," sacīja Ņūsoms. "Tas ir tas, ko mēs paredzējām. Šis ir pēdējais pandēmijas uzliesmojums. Tuneļa galā ir gaisma."

Ņūsoms piebilda, ka štats tuvojas Covid-19 vakcīnas izplatīšanai un neparedz, ka atkal būs (jāizdod rīkojums par uzturēšanos mājās). Taču viņš teica, ka kaliforniešiem ir "jāpietiek ar šo brīdi" un "jādara viss iespējamais, lai apturētu plūdmaiņas un saliektu līkni".

Visi nebūtiski ceļojumi tagad ir ierobežoti visā štatā, sacīja Ņūsoms.

Šāds solis ir saistīts ar ceļošanas ieteikumu, ko valsts amatpersonas izdeva pirms Pateicības dienas. Pēc tam štats vienkārši lūdza cilvēkus apsvērt iespēju atcelt plānus, sacīja Kalifornijas veselības un cilvēkresursu dienesta sekretārs Dr. Mark Ghaly. Tagad valsts saka, ka indivīdiem vispār nevajadzētu ceļot un jāatceļ visi gaidāmie plāni.

Kur atrodas katrs novads?

Saskaņā ar jauno reģionālo kārtību par uzturēšanos mājās Kalifornijas apgabali tiks sagrupēti piecos reģionos, tostarp:

  • Ziemeļkalifornija: Del Norte, Glens, Humbolts, Lake, Lassen, Mendocino, Modoc, Shasta, Siskiyou, Tehama, Trinity
  • Bay Area: Alameda, Contra Costa, Marin, Monterey, Napa, San Francisco, San Mateo, Santa Clara, Santa Cruz, Solano, Sonoma
  • Lielā Sakramento: Alpine, Amador, Butte, Colusa, El Dorado, Nevada, Placer, Plumas, Sacramento, Sierra, Sutter, Yolo, Yuba
  • Sanhoakinas ieleja: Calaveras, Fresno, Kern, Kings, Madera, Mariposa, Merced, San Benito, San Joaquin, Stanislaus, Tulare, Tuolumne
  • Dienvidkalifornija: Imperial, Inyo, Losandželosa, Mono, Orange, Riverside, San Bernardino, Sandjego, San Luis Obispo, Santa Barbara, Ventura

Lūk, katra reģiona pašreizējā ICU gultas ietilpība:

  • līča zona: 25,4%
  • Lielā Sakramento: 22%
  • Ziemeļkalifornija: 18,6%
  • Sanhoakinas ieleja: 19,7%
  • Dienvidkalifornija: 20,6%

Pašreizējais COVID-19 gadījumu pieaugums ir tikai https://maasalong-official.top/lv/ sākums daudz lielākam pieaugumam, ko amatpersonas sagaida tuvāko nedēļu laikā svētku aktivitāšu un pulcēšanās dēļ.

"Pateicības dienas sekas vēl nav jūtamas. Tās būs jūtamas pēc dažām nedēļām,” sacīja Ņūsoms. "Tas būs pārspriegums papildus pieaugumam."

Līmeņi ir daudz augstāki par tiem, kas reģistrēti vasaras maksimuma laikā vai pat martā, kad valsts veselības aizsardzības rīkojums liedza cilvēkiem doties ārā, izņemot vissvarīgāko iemeslu dēļ. Vēlāk šis rīkojums tika atvieglots.

Pašlaik 52 no štata 58 apgabaliem atrodas štata četrpakāpju, krāsu kodētā regulējuma visierobežojošākajā purpursarkanajā līmenī. Nesen noteiktā komandantstunda tajos apgabalos, kuros dzīvo lielākā daļa štata iedzīvotāju, aizliedz lielāko daļu nebūtisko darbu un pulcēšanās no pulksten 22:00 līdz 5:00.

Restorāni cīnās ar iespēju noteikt vairāk ierobežojumu

Džošs Bonners, Lielās Koačellas ielejas Tirdzniecības kameras prezidents un izpilddirektors un Riversaidas apgabala ekonomikas atveseļošanas darba grupas loceklis, sacīja, ka mazo uzņēmumu finansiālā situācija tikai pasliktināsies, kad sāksies ierobežojumi.

Viņš sacīja, ka īpaši smagi tiks skarti restorāni, kas nevar ieturēt maltītes brīvā dabā — tikai līdzņemšanas un piegādes ierobežojumi ir divtik skarbi tuksnesī, kur galvenā āra sezona tikai sākas, un karstie vasaras mēneši bija pārmērīgi. iekšpagalmiem.

"Ir ieradušies mūsu laikapstākļi, kuros restorāni var izmantot maltītes iekštelpās, un tas tiek noņemts," sacīja Boners.

Īpaši Palmspringsas restorāni pavadīja oktobri un novembri, gatavojoties ziemai maltītēm brīvā dabā — investēja galdos, krēslos, zālienā un klājos, lai izveidotu pievilcīgas āra telpas uz ielas.

"Mēs esam sākuši redzēt, ka daži no tiem piepildās," sacīja Bonners. "Viņiem gāja nedaudz labāk, un tagad viņi atkal tiek slēgti."

Restorāna Spencer’s īpašnieks Palmspringsā Harolds Matcners sacīja, ka plāno atsākt darbu nākamnedēļ un sadarbojas ar pilsētu un celtnieku, lai paplašinātu ārējo terasi, lai pavadītu vairāk ēdāju. Tagad viņš cer atsākt darbu 23. decembrī.

"Tas viss nozīmē, ka mēs paliekam malā vēl uz trim nedēļām," sacīja Matcners. "Tas nemainīs iznākumu tam, ko mēs cenšamies darīt, taču tas ir kauns, jo Palmspringsai ir tik liels impulss."

Apmēram 25 jūdzes pāri ielejai bāra un picas The Hood īpašnieks Breds Guts sacīja, ka restorāns Palm Desert ievēros pasūtījumu un būs "sociāli atbildīgs", taču piebilda, ka to būs ļoti grūti izdarīt tikai ar izpildi.

"Tas nesedz personāla izmaksas, pārtiku, elektrību, un man ir jāizsver visi plusi un mīnusi," sacīja Gūts.

Žaka Renna, kurai kopā ar vīru ir La Quinta Cliffhouse līdzīpašniece, sacīja, ka ar šo darbību tiek nodrošināta tikai desmitā daļa no viņu biznesa. Taču viņa piebilda, ka viņi izdzīvos "kasē esošo resursu dēļ".

“Jums joprojām ir īre, komunālie maksājumi, dārznieki un visas tās lietas, kas jums vēl ir jāmaksā. Mums tas nav ilgtspējīgi ilgtermiņā, bet trīs nedēļas mēs būsim labi,” sacīja Renna. "Tas nav ideāls, bet mēs varēsim to izdarīt. Bet diemžēl mums atkal būs jāatlaiž cilvēki.

"Man tas nepatīk," par ierobežojumiem sacīja Skips Peidžs, Palmdesertas Little Bar īpašnieks. "Tādā veidā nav iespējams veikt uzņēmējdarbību."

Ekonomika saspringta slēgšanās dēļ

Citi ietekmētie mazie uzņēmumi, piemēram, saloni, baidījās, kāda būs finansiālā ietekme uz viņu darbiniekiem.

Daniels Zeks pārvalda Sola Salon Studios Palm Desert, kurā ir 27 neatkarīgi personīgo pakalpojumu sniedzēji, piemēram, matu stilisti vai permanentā grima mākslinieki, kas strādā atsevišķos salonos. Viņš sacīja, ka daudzas no viņām ir vientuļās mātes, kuras pandēmijas laikā ir bijušas bez darba 20 nedēļas.

"Daudzi no viņiem nav saņēmuši nekādu atbildi no valsts par bezdarbnieka pabalstiem," viņš teica. "Viņi dzīvo smaga stresa un līdzekļu trūkuma dēļ, un viņi atrodas uz sliekšņa. Tas ir postoši.”

Zeks sacīja, ka pastāvīgi mainīgās vadlīnijas ir radījušas apjukumu un nogurumu salonu darbinieku un īpašnieku vidū šajā apgabalā.

"Esmu dzirdējis par citiem cilvēkiem, kas saka" Es netaisos slēgt," sacīja Zeks. "Mēs slēgsim, jo ​​esam daļa no franšīzes, un franšīze prasa, lai mēs ievērotu valsts pilnvaras."

“Nepieciešamība ir izgudrojumu māte”: pandēmijas laikā tiek atvērti jauni ielejas uzņēmumi

Viesnīcas: Palmspringsas viesnīcās ir mazāk rezervāciju Pateicības dienai komandantstundas laikā

Coachella ielejā bezdarbs pieauga no 7,2% līdz aptuveni 34% pandēmijas sliktākajā punktā. Apmēram 31% cilvēku strādā no mājām, salīdzinot ar 38% vidēji valstī. Saskaņā ar Coachella Valley ekonomiskās partnerības datiem 30–50% vietējo uzņēmumu ir pakļauti neveiksmes riskam.

Turklāt, ierobežojot viesnīcas ar kritiskās infrastruktūras darbiniekiem, tas būs smags trieciens ielejas viesmīlības ekonomikai; viesnīcās šoruden tikai sāka atjaunot darbinieku skaitu pēc tūkstošiem darbinieku atlaišanas šajā pavasarī. Ja viesnīcas darbotos ar ierobežotu noslogojumu, daudzi no šiem darbiniekiem tagad var tikt atkal atbrīvoti vai atlaisti no darba.

Saskaņā ar Greater Palm Springs Convention and Visitors Bureau jaunākajām aplēsēm apgabala ekonomikai jau ir zaudēti vairāk nekā 123 miljoni ASV dolāru konvenciju un lielu pulcēšanās aizlieguma dēļ. Tūrisms vietējai ekonomikai ik gadu rada miljardiem dolāru un nodarbina aptuveni vienu no pieciem iedzīvotājiem.

Turklāt pilsētas un apgabali netiek nodrošināti ar naudu, lai atbalstītu izpildi, un Bonner teica, ka viņi meklē finansiālu atbalstu.

"Kādā brīdī arī jūsu finanšu un komerciālā sistēma sāk saspringt," viņš teica.

Associated Press un Desert Sun darbiniece Vikija Konora piedalījās šajā ziņojumā.

Desert Sun reportiere Nikola Heidena stāsta par veselību Kalifornijā. Ar viņu var sazināties pa e-pastu Nicole.Hayden@desertsun.com vai (760) 778-4623. Sekojiet viņai Twitter @Nicole_A_Hayden.

Coachella Valley: lietas līdz šim

Amatpersonas ceturtdien ziņoja par 107 jauniem gadījumiem un četriem papildu ar vīrusu saistītiem nāves gadījumiem Coachella ielejā. Šeit ir pilsētas un kopienas sadalījums, un skaitļi iekavās liecina par pieaugumu no trešdienas:

  • Katedrāles pilsēta: 2435 gadījumi (+17), 40 nāves gadījumi (+1) un 2106 atveseļošanās gadījumi
  • Koačella: 3344 gadījumi (+13), 33 nāves gadījumi un 2945 atveseļošanās gadījumi
  • Desert Hot Springs: 1478 gadījumi (+12), 30 nāves gadījumi un 1218 atveseļošanās
  • Indianvelsa: 71 gadījums, 4 nāves gadījumi un 52 atveseļošanās
  • Indio: 4750 gadījumi (+31), 96 nāves gadījumi (+1) un 4063 atveseļošanās gadījumi
  • La Quinta: 1106 gadījumi (+5), 19 nāves gadījumi un 931 atveseļošanās
  • Palmu tuksnesis: 1411 gadījumi (+8), 63 nāves gadījumi un 1111 atveseļošanās
  • Palmspringsa: 1401 gadījums (+7), 65 nāves gadījumi (+1) un 1154 atveseļošanās gadījumi
  • Rancho Mirage: 335 gadījumi, 25 nāves gadījumi un 259 atveseļošanās
  • Neinkorporētas kopienas: Bermudu kāpas: 206 gadījumi, 3 nāves gadījumi un 151 atveseļošanās; Desert Edge: 90 gadījumi, 5 nāves gadījumi un 72 atveseļošanās gadījumi; Desert Palms: 76 gadījumi (+1), 5 nāves gadījumi un 52 atveseļošanās gadījumi; Granāts: 290 gadījumi (+3), 5 nāves gadījumi un 246 atveseļošanās gadījumi; Meka: 574 gadījumi (+1), 11 nāves gadījumi un 487 atveseļošanās gadījumi; Ziemeļkrasts: 203 gadījumi, 1 nāve un 162 atveseļošanās gadījumi; Oāze: 431 gadījums (+4), 6 nāves gadījumi un 370 atveseļošanās gadījumi; Sky Valley: 59 gadījumi, 2 nāves gadījumi un 52 atveseļošanās gadījumi; Termiski: 233 gadījumi, 3 nāves gadījumi (+1) un 199 atveseļošanās gadījumi; Tūkstoš palmu: 326 gadījumi (+5), 1 nāve un 260 atveseļošanās gadījumi; Vista Santa Rosa: 123 gadījumi (+2), 1 nāve un 104 atveseļošanās gadījumi
  • Kalifornija: 1 264 539 gadījumi (+18 591) un 19 437 nāves gadījumi (+113)

Gaidāmā gripas sezona varētu novirzīt vietējo veselības aprūpes sistēmu uz vienu no divām galējībām COVID-19 pandēmijas laikā.

Contents